Στη Θεσσαλονίκη η Φλόγα των Special Olympics

Η φλόγα της καρδιάς μας που αφορά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου για το 2011, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που θα φιλοξενηθούν από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου στην Αθήνα βρίσκεται απόψε στη Θεσσαλονίκη...
...Η άφιξη της Φλόγας, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στην πλατεία Αριστοτέλους με τους λαμπαδηδρόμους λίγο νωρίτερα να τρέχουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τους «φύλακες» της Φλόγας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, καθώς και πλήθος κόσμου που αψήφησε τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 7.000 αθλητές από 180 χώρες που θα λάβουν μέρος σε 22 ολυμπιακά αθλήματα. «Είμαι σίγουρος ότι οι αγώνες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Η Θεσσαλονίκη μας υποδέχθηκε με αγάπη, όπως κάνει πάντα. Σε αυτούς αγώνες είναι ευκαιρία να δώσουμε για άλλη μια φορά τα καλύτερα διαπιστευτήριά μας, ώστε όλοι οι αθλητές που θα γυρίσουν στις χώρες τους να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα», ανέφερε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Στέλιος Κωνσταντινίδης για να συμπληρώσει ο Αμερικανός παίκτης του μπάσκετ που συνόδευσε την Φλόγα καθ’ όλη την διάρκεια άφιξής της στην Θεσσαλονίκη, Σάκο Κομάντερ. «Περνάω καταπληκτικά. Είμαι ένας από τα πολλά παιδιά που φυλάμε την Φλόγα. Η Ελλάδα είναι υπέροχη και προσπαθώ να αποθανατίσω αυτές τις στιγμές με την φωτογραφική μου μηχανή. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να μάθουν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι και να είναι υπερήφανοι για τους εαυτούς τους». Από ελληνικής πλευράς ο Έλληνας αθλητής του μπάσκετ, Βασίλης Ματσίρης επισήμανε: «ότι όλα τα παιδιά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να καταφέρουμε να κάνουμε υπερήφανη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής όλα είναι υπέροχα και ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που έχουμε».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης από την πλευρά του επισήμανε πως: «δίνω συγχαρητήρια στους γονείς αυτών των παιδιών. Ο Δήμος στο άμεσο μέλλον θα φτιάξει γυμναστήρια για παιδιά με ειδικές ανάγκες για να έχουν και αυτά τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες με όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου