ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 18/9/2011

Με εξαιρετική επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/9/2011, η 2η εκδρομή του Συλλόγου μας, στην Καστοριά. Επισκεφτήκαμε το μικρό μουσείο στο χωριό Μηλιά, όπου φιλοξενούνται οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες που έχουν βρεθεί ΠΑΓΚΩΣΜΙΩΣ, εκ των οποίων το ζεύγος των μεγαλύτερων φτάνει τα 5,02 μέτρα και έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το μουσείο στο χωριό Νόστιμον, όπου θαυμάσαμε μερικά από τα πιο σπάνια ευρήματα του κόσμου και πήραμε χρήσιμες πληροφορίες για την πορεία της ζωής από τη δημιουργία της έως σήμερα.

Κατόπιν, επισκεφτήκαμε τον λημναίο οικισμό στο Δισπηλιό, δίπλα στην πόλη της Καστοριάς, ο οποίος κατοικήθηκε 6-7.000 χρόνια πριν το Χριστό. Στο μικρό μουσείο, πλησίον του οικισμού, μάθαμε για τα σπουδαία ευρήματα, μεταξύ των οποίων, το παγκοσμίως παλαιότερο μουσικό όργανο, μία φλογέρα καθώς και μια επιγραφή πάνω σε ξύλο, που μέχρι σήμερα, είναι η παλαιότερη ανθρώπινη προσπάθεια γραφής.

Τέλος, μεταβήκαμε στην πόλη της Καστοριάς, όπου επισκεφτήκαμε το ναό που φιλοξενεί ένα μέρος των οστών του Παύλου Μελά και ακολούθως είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό γύρω από τη λίμνη της πανέμορφης πόλης της Καστοριάς.

Επόμενη εκδρομή, στις 30-10-2011, στα Μετέωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου